I. Badacsonylábdihegyi Káposzta Kavalkád

I. Badacsonylábdihegyi Káposzta Kavalkád  – 2018. szeptember 22.

Minden résztvevő rettenthetetlen elkelkáposztástalaníthatatlanságáért hatalmas köszönet jár! Főző csapatnak, támogatónak, zsűrinek, résztvevőnek egyaránt.

Szívből reméljük, hogy azok, akik az idén akadályozva voltak, jövőre részt tudnak venni egy még jobb hangulatú rendezvényen.

Kérjük az érintett kollégáknak, a közösség tagjainak is juttassák el levelünket! Köszönjük!

Bevalljuk, kora reggel az erős, hideg szélben még volt bennünk kis kétely (amit a pálinka kezdett eloszlatni), de sorra érkeztek az eltántoríthatatlan, jókedvű csapatok és végül az összes nevező  megérkezett!

Az Újlábdiak (Szárma), a Gombócok (Ómami Gőzgombóca), a Tördemic Néptáncegyüttes, a Partszépi Sellők, a Zámori betyárok, a Badacsonyi Jót Kavarók (Gőzgombócos toroskáposzta), A mi családunk (Gombócos Káposzta), A Jövőnkért Egyesület, az Ordas türhők (Kapros töltött káposzta). Sorra beérkeztek az otthon, sütőben készített süteményekkel, lepényekkel, pogácsákkal, rétesekkel az asszonyok is, Pál Józsefné Judit mama káposztás rétessel, lepénnyel, valamint a Badacsonytördemic településért Alapítvány szalonnás káposztás sztrapacskával készült.

A nem igazán kedvező időjárás ellenére vendégek is érkeztek viszonylag nagy számban, így az érdeklődést, a csapatok számát, az ételek minőségét tekintve, illetve figyelembe véve azt, hogy ez egy először megrendezésre került rendezvény, reménykeltőnek látjuk a folytatást. A sok személyes és online visszajelzés is támogató hatású, valamint köszönjük az építő észrevételeket is. (pl. jövőre legyen közönség díj, vagy több kis kóstoló tányér kellene, hogy ne az első nagy adag után telepocakosodjanak a vendégek és tudjanak még tovább kóstolgatni). Horváth Lászlóné Erzsi a helyszínen bemutatva a teljes folyamatot, fűszerezést, hordóban savanyított káposztát.

Húsos, illetve húsmentes káposzta étel, káposztás tészta étel kategóriában versenghettek a részvevők. A szakmai zsűrit „hermetikusan” elzártuk, a zsűrizés előtt a csapatok sorszámot húztak, csakis anonim, egy szám alapján zajlott végig az értékelés, még az ételeket sem tálalhatták fel a csapattagok.

A zsűri tagjai:

Pintér Lajosné Erzsike, a Bonvino konyhafőnöke, Horváth Katalin, Gárdos Tamás vendéglátás, közétkeztetés, Széll Gábor Szigliget, Badacsonytördemic vendéglátós, Cséry Gergő atya.

Nagy köszönettel tartozunk az alábbi támogatóknak:

Aranypatkó Szigliget, Bonvino, Czirók Lajos, Horváth Lászlóné Erzsi, Horváth Zoltán, Kikötő Étterem Szigliget, Lábdi Piac, Léránt Pince, Mezőssy Zoltán, Sellyei Gábor, Skizo Borászat, Szabó Imre, Szent Antal Pince

Eredmények:

Húsmentes káposzta étel kategória

Aranyosi Anikó – tavaszi tekercs pestoval és diós-citromos-csilis öntettel – 78 pont

Káposztás tészta étel kategória

  1. Bíró Miklósné – káposztás pogácsa – 70 pont
  2. Illés Margit – káposztás lepény fűszeres tejfölös öntettel – 69 pont
  3. Horváth Zoltánné – káposztás rétes – 61 pont

Húsos káposzta étel kategória

  1. Zámori Betyárok – Kotyor dűlői húsos káposzta – 97 pont
  2. Jövőnkért Egyesület – babos káposzta – 81 pont
  3. Partszépi Sellők – töltött káposzta – 78 pont

valamint az élmezőnytől kevéssé lemaradva, 74 ponttal, a zsűri Különdíjjal jutalmazta a Tördemic Néptáncegyüttes székelykáposztáját.

CzirókLajos malacfarokkal készített babos töltött káposztája és szalonnás, tepertős dinsztelt káposztája, valamint Mezőssy Zoltán (Eldorado Kemping) töltött káposztája hatalmas sikert aratott.

Külön köszönjük, hogy a finom ételeket versenyen kívül ajánlották fel intézményünknek a közösségépítés jegyében.

Ahogyan a rendezvény hosszú távra való tervezésekor, illetve a meghirdetésekor megfogalmaztuk, a célunk partnereket, együttműködőket találni egy jó hangulatú, minőségi, őszi, szezon-hosszabbító gasztro program létrehozásához. Fontos a régió értékeinek bemutatása, megőrzése, de fontos az együtt töltött minőségi idő is!

Köszönjük! Reméljük jövőre a II. Káposzta Kavalkádon találkozhatunk!

Képgaléria:

Megosztás

Honlapunk sütiket (cookie) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. A sütik letilthatók! Bővebben Adatkezelési tájékoztatónkban olvashat. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás