Polgármesteri köszöntő

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves érdeklődők!

Sokat, sokfelé jártam a világban, de szülőföldemtől - a néha haragos Balatontól, a harmóniát ígérő Badacsonytól - soha nem tudtam elszakadni, Badacsonytördemicen élek ma is.

Ismerem a táj tavaszi pompáját, a tél puha fehérségét, és a badacsonyi hegytetőn lévő Ranolder-keresztet.

Ha Önök megtisztelnek és idelátogatnak a faluba, rögtön látni fogják, hogy szakítani akartunk a „hagyományos” Balaton képpel. Mert mi itt a község lakói arra törekedtünk, hogy a valóban varázslatos Balatonon kívül számtalan lehetőséget biztosítsunk Önöknek az egész éven át. Hadd említsem meg szürkemarha gulyánkat, présmúzeumunkat, számtalan különleges madár megfigyelésére alkalmas természetvédelem alatt álló hegytetőnket, a geológiai érdekességeket felvonultató volt kőbányát, a megújult templomunkat és a már említett Ranolder- kereszten kívül újabb kőkereszteket restauráltat a falu közössége. Mindez nem valósulhatott volna meg a helyiek személyes anyagi áldozatvállalás nélkül. De újabb és újabb feladatokat vállalt fel közösségünk. Rendezvényeink listáját külön menüpontban tekinthetik meg.

Ajánlok tehát Önöknek egy csokorban gasztronómiai, borkóstolási lehetőségeket, kirándulásokat, tavasztól-télig kulturális és egyéb rendezvényeket.

Szeretettel várjuk Önöket, jó böngészést megújult weboldalunkon!